Трамп заявив про готовність діяти проти КНДР сам-на-сам

Трамп заявив про готовність діяти проти КНДР сам-на-сам

Укрінформ
США готові у разі потреби до самостійних дій проти Північної Кореї, якщо Китай виявиться не в змозі вирішити цю проблему.

Про це заявив американський президент Дональд Трамп в інтерв'ю виданню Financial Times.

Як зазначила в розмові з журналістами заступник радника з національної безпеки президента США Кетлін Троя-Макфарленд, існує ймовірність, що Північна Корея зможе отримати ракети, здатні нести ядерні боєголовки і досягти території США, ще до кінця першого терміну Трампа.

Заяву Трампа зроблено в переддень зустрічі американського президента з головою КНР Сі Цзіньпінем, наміченої на 6-7 квітня у Флориді, нагадує DW. Разом з Трампом у зустрічі з китайським лідером повинен прийняти участь держсекретар США Рекс Тіллерсон, який заради цього відмовився від поїздки в Брюссель на зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Посилення тиску на Китай з тією метою, щоб Пекін, у свою чергу, вплинув на владу КНДР у Пхеньяні - таким може бути один з ключових пунктів нової стратегії США щодо Північної Кореї, розроблюваної радниками з національної безпеки президента США, повідомляє в той же день Reuters.

Її головна мета - обмеження ядерної програми КНДР, для чого передбачається здійснити ряд економічних і військових заходів, головні з них - введення нових санкцій проти Пхеньяну і вплив на політику Пекіна в цьому напрямку. КНР залишається одним з небагатьох союзників КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-