Ситуація в Парижі: вулиці патрулюють поліція та військові

Ситуація в Парижі: вулиці патрулюють поліція та військові

Укрінформ
Ситуація у Парижі, після шести одночасних терактів у кількох районах французької столиці, залишається напруженою.

Вулиці патрулюють поліція та посилені військові наряди у бойових обладунках та зі зброєю напоготові.

Про це з Парижа повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Французька влада рекомендувала громадянам не виходити без особливої необхідності на вулиці міста, проте столиця не блокована. Автостанції, аеропорти та залізничні вокзали залишаються відкритими. Магазини та супермаркети працюють, хоча їхніх відвідувачів помітно поменшало. На вулицях Парижа можна зустріти перехожих, хоча їхня кількість є значно меншою, ніж зазвичай. Усі навчальні заклади столиці, школи, коледжі, ліцеї, інститути, а також ринки і музеї сьогодні зачинені.

Представники міської та державної влади зазначили, що вони тримають ситуацію під контролем, проте відкрито заявили, що не знають точної кількості нападників, їхні маршрути та подальші дії, а отже нічого виключати не можуть. Повідомляється, що загалом загинули вісім терористів, сім з яких в результаті самознищення. Особи терористів досі не встановлені.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що за терактами стоять бойовики «Ісламської держави».

Керівництво Франції увело в дію комплекс заходів рівня «червоний альфа». Заходи передбачають жорстку координацію спільних дій рятувальних служб, структур цивільної оборони, національного товариства Червоного Хреста та швидкої допомоги. Усі столичні шпиталі, у свою чергу, увели так званий «білий план», що передбачає розгортання в приміщеннях додаткових місць для прийому поранених, мобілізацію медичного персоналу та волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-