Польське головування в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України - Дуда

Польське головування в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України - Дуда

Укрінформ
Польське головування в Раді ЄС у першій половині 2025 року має зосередитися на питаннях поглиблення контактів Євросоюзу зі США, євроінтеграції України й Молдови та відбудові нашої країни.

Про це у промові з нагоди 20-річчя вступу Польщі до ЄС заявив Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що пріоритетами Польщі під час головування в Євросоюзі мають бути співпраця між ЄС і США, підтримка процесу євроінтеграції України, Молдови та Західних Балкан, а також енергетична трансформація й охорона клімату.

Президент зазначив, що під час головування в Раді ЄС Польща має організувати два великі саміти: Євросоюз – США та Євросоюз – Україна, який буде присвячений питанням відбудови нашої держави та прийняття її до євроспільноти.

Читайте також: Дуда і Науседа вважають, що програму ядерної зброї треба розширити на східну Європу

Дуда висловив упевненість, що завдяки, зокрема зусиллям і допомозі його країни, Україна зможе захистити суверенітет і незалежність і в майбутньому буде надійним партнером Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск не прийшов зранку 1 травня на зустріч з Анджеєм Дудою на його запрошення для обговорення можливого розміщення ядерної зброї на території Польщі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-