Австрійський бізнес зацікавлений в інвестиціях у відновлення України

Австрійський бізнес зацікавлений в інвестиціях у відновлення України

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко та представники Асоціації австрійської промисловості на чолі з її президентом Георгом Кніллом під час зустрічі висловили зацікавленість у поглибленні співпраці у процесі відновлення і відбудови України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з представниками Асоціації австрійської промисловості у Відні, де делегація Міненерго перебуває для участі у засіданні Ради керуючих МАГАТЕ, президент Асоціації австрійської промисловості Георг Кнілл зазначив, що український і австрійський бізнеси мають давні й тісні зв’язки і австрійська сторона зацікавлена у їх поглибленні у процесі відновлення і відбудови України.

Галущенко своєю чергою підкреслив перспективи поглиблення співпраці у напрямках розвитку відновлюваної енергетики, нарощування потужностей розподіленої генерації та відновлення і модернізації мереж.

«Ми будемо відбудовувати українську енергетику за найсучаснішими технологіями, впроваджуючи передові системи, які дозволять посилити стійкість і гнучкість нашої енергетичної системи. Маємо готувати конкретні проєкти співпраці вже сьогодні, аби наступного дня після нашої перемоги почати їх реалізацію», - зазначив він.

Читайте також: Австрійський депутат закликав передати Україні відсотки від заморожених активів РФ

Очільник Міненерго наголосив, що минулого року було схвалено Енергетичну стратегію України, яка визначає ключові завдання відбудови: розвиток «зеленої» і атомної енергетики та децентралізація генерації.

Також акцентувалося на зацікавленості сторін щодо співпраці у водневій галузі.

Як повідомлялося, під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з генеральним секретарем Федеральної економічної палати Австрії Карлгайнцом Копфом у Відні головними темами стали транзит газу, співпраця у відновлюваній енергетиці та розвиток розподіленої генерації.

Фото: Міністерство енергетики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-