Україна веде діалог про використання $300 мільярдів російських активів - Шмигаль

Україна веде діалог про використання $300 мільярдів російських активів - Шмигаль

Укрінформ
Конфіскація російських активів має стати надійним джерелом підтримки України і фінансування її відновлення.

Про це під час пресконференції заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Конфіскація російських активів має стати надійним джерелом підтримки нашої держави і фінансування нашого відновлення. 300 млрд доларів це те, про що ми знаємо, що зараз інвентаризують партнери, та про що ми ведемо діалог. На щастя, цей діалог на сьогодні вже набагато більш прогресивний і більш оптимістичний, ніж це було ще рік тому", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогодні більшість партнерів підтримують ідею використання російських активів для відновлення України. За його словами, є повна готовність до використання доходів, отриманих від заморожених російських активів на користь України, але це лише перший крок.

Читайте також: Російські активи не є заміною американської допомоги Україні - мінфін США

"Ми працюємо над створенням міжнародної робочої групи з конфіскації, для того, щоб політичне бажання конфіскувати узгодити з юридичними можливостями міжнародного, національного законодавства наших партнерів. Окремо працюємо з Бельгією, з ЄС щодо використання прибутків і конфіскації. Тому що в Бельгії найбільша сума, близько 200 млрд", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що конфіскація активів є покаранням агресора за вчинені злочини.

Читайте також: Байден хоче, щоб країни G7 до червня склали плани використання заморожених активів РФ - Bloomberg

Як повідомлялося, Європейський Союз, країни G7 та Австралія заморозили близько 282 млрд доларів у вигляді цінних паперів та готівки. Усі сторони погоджуються, що ці кошти мають залишатися недоступними для Росії, якщо вона не погодиться допомогти у відновленні України, але вони розходяться в думках щодо законності повного арешту цих активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-