єВідновлення: уряд планує скоригувати компенсації за купівлю вітчизняних будматеріалів

єВідновлення: уряд планує скоригувати компенсації за купівлю вітчизняних будматеріалів

Укрінформ
Кабінет міністрів України планує скоригувати порядки надання компенсацій у межах програми єВідновлення за купівлю українських будматеріалів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час форуму «Зроблено в Україні», передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, наразі важливим інструментом для допомоги вітчизняному товаровиробнику є адаптація вже чинних державних програм підтримки під цілі платформи «Зроблено в Україні».

«За програмою єВідновлення для майже 44 тисяч українських родин уже погоджені компенсації за пошкоджене житло. Люди роблять ремонти у своїх оселях», - поінформував Шмигаль.

Глава уряду також нагадав, що вже стартувала програма щодо будівництва житла з нуля на власній земельній ділянці.

«Отже, люди потребуватимуть будівельних матеріалів і важливо, щоб вони купували саме українську продукцію. Для цього скоригуємо відповідні порядки надання компенсацій», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: єВідновлення: звіт за використані кошти тепер можна подати через ЦНАП чи нотаріуса

Крім того, він зауважив, що за програмою кредитування «5-7-9» за час повномасштабної війни видано понад 46,6 тисячі кредитів на загальну суму 187 мільярдів гривень. Із загальної кількості цих кредитів частка інвестиційних становить трохи більше 7%, що є недостатнім рівнем.

«Тому будемо робити ставку саме на інвестиційний компонент, на фінансування придбання основних засобів українських виробників. Запропонуємо пільгову кредитну ставку 5% тим, хто купуватиме саме українське обладнання», - сказав глава уряду.

За його словами, важливими для розвитку вітчизняного виробництва є також гранти за програмою «єРобота».

«Це підтримка малого та середнього бізнесу. Це можливість стимулювати переробку та аграрний сектор. Це до 8 млн грн на умовах співфінансування для підприємництва», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Кубраков обговорив із представниками міжнародних банків фінансування проєктів відновлення

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України ухвалила закон, котрий передбачає, що сертифікат єВідновлення можна використовувати з державною програмою "єОселя".

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-