Сертифікат єВідновлення можна використовувати з державною програмою єОселя - ВР ухвалила закон

Сертифікат єВідновлення можна використовувати з державною програмою єОселя - ВР ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо удосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із забороною відчуження об’єктів нерухомого майна, придбаних з використанням житлового сертифіката.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця політичної партії «Слуга народу», заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Житловий сертифікат єВідновлення можливо використовувати у поєднанні з державною програмою єОселя. Відповідний законопроєкт - №10208, у другому читанні щойно підтримав парламент», - поінформувала вона.

За її словами, відтепер власники зруйнованого житла мають більше можливостей для придбання нової оселі.

«Якщо вартість обраної ними нової домівки вища, ніж сума, передбачена житловим сертифікатом єВідновлення, вони можуть отримати решту суми за рахунок коштів державного іпотечного кредитування єОселя, скористатись яким можна як на первинному, так і на вторинному ринку», - пояснила депутатка.

Шуляк зауважила, що станом на 22 лютого 2024 року використали сертифікати єВідновлення для придбання житла на первинному ринку лише 14 власників сертифікатів, «однак розширення можливостей використати сертифікат, після набуття чинності законопроєкту №10208, може пожвавити цей процес».

Водночас очільниця партії «Слуга народу» повідомила, що станом на 22 лютого, українці використали вже 864 житлові сертифікати єВідновлення на придбання нових квартир та приватних будинків.

«Більшість угод - 92%, стосуються придбання житла на вторинному ринку. Загальна сума використаних сертифікатів - 1,8 млрд гривень. Загалом же, станом на цей день було сформовано 3368 житлових сертифікатів на суму в 6 млрд гривень», - додала голова парламентського комітету.

Читайте також: єВідновлення: у Миколаєві мешканці придбали 26 квартир та приватний будинок

Як повідомлялося, послуга єВідновлення з отримання житлових сертифікатів на придбання житла замість знищеного внаслідок воєнних дій стартувала в серпні 2023 року. Сертифікат діє протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати у майбутню нерухомість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-