Кубраков обговорив із представниками міжнародних банків фінансування проєктів відновлення

Кубраков обговорив із представниками міжнародних банків фінансування проєктів відновлення

Фото
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков обговорив з провідними міжнародними банками питання фінансування пріоритетних проєктів відновлення в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення, передає Укрінформ.

«Кілька практичних зустрічей з провідними міжнародними банками – Банком розвитку Ради Європи, Світовим банком, Європейським Інвестиційним банком. На порядку денному – фінансування пріоритетних проєктів відновлення – житла, критичної та соціальної інфраструктури, залучення інвестицій у розвиток української економіки, модернізація транспортного сектору», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Кубракова, спільно з Банком розвитку Ради Європи розглядаються кілька спільних проєктів, спрямованих на відновлення житла. Так, в банку схвально оцінили програму компенсації за знищене житло і розглядають можливість долучитися до її подальшого фінансування.

«Йдеться про €100 мільйонів з можливістю збільшення. Також у планах два додаткові проєкти: ремонт багатоквартирних будинків та доступна іпотека для ВПО», - зазначив віцепрем’єр-міністр.

Разом зі Світовим банком Україна працює над програмами з відновлення житла, а також модернізації транспортної інфраструктури. Зокрема, торік за підтримки Світового банку запущена програма єВідновлення, за якою вже фактично 40 тис. українців отримали державну грошову допомогу на ремонти.

Читайте також: Україні треба майже $9 мільярдів на відновлення туризму та культурних об'єктів - AP

Кубраков вивловив переконання, що цього року фінансування проєкту буде продовжено. Залишається у фокусі також проєкт RELINK, який передбачає модернізацію мережі автомобільних доріг, залізниці та портів.

На різних стадіях реалізації перебувають 13 спільних проєктів з ЄІБ. Також очікуєть погодження двох проєктних пропозицій: UKRAINE RECOVERY III (відновлення закладів освіти, охорони здоров'я, об'єктів критичної інфраструктури) та UKRAINE WATER RECOVERY (забезпечення населення регіонів України достатньою кількістю якісної питної води та належним водовідведенням).

Як повідомлялося, Міністерство фінансів активно співпрацює зі Світовим банком та USAID для забезпечення моніторингу цільового використання кожного долара наданої фінансової допомоги урядом США.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-