Відбудова України - 2024

Відбудова України - 2024

Дайджест
Укрінформ
Попри те, що війна триває, Україна відбудовує знищенні Росією міста. Дізнайтеся, з якими країнами Україна співпрацює найбільше, та як світ допомагає у відновленні пошкодженої інфраструктури.

КОНФЕРЕНЦІЯ З ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ У ТОКІО

В Японії сконцентровано найкращий досвід швидкої і якісної відбудови після масштабних руйнувань, так необхідний зараз нашій державі. Після побаченого у Бучі прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда став ще більш рішучим лобістом допомоги Україні й просував це питання не лише в Японії, а й тримав у центрі уваги під час її головування у G7 у 2023-му.

Тоді ж з’явилась ідея провести спеціальну конференцію з відбудови України, щоб залучити до проєктів відновлення якомога більше японських компаній та сприяти їх бізнесу з українськими партнерами. Над цією ініціативою Київ і Токіо працювали більше десяти місяців. Практичним результатом стало підписання двосторонніх документів про співпрацю між Україною та Японією, кількість яких досягла 56.

Фото Кабінет Міністрів України
Фото Кабінет Міністрів України

MAKE RUSSIA PAY

Конфіскація заморожених активів РФ була б законною - міжнародні експерти

Експерти з міжнародного права надіслали листа "Групи семи" (G7), де рекомендують державам, які заморозили російські активи, передати їх міжнародному органу під їхньою юрисдикцією, який потім міг би виділити конфісковані активи для допомоги Україні у відновленні економіки.

Звернення підписане десятьма правниками з Бельгії, Франції, Німеччини, Японії, Нідерландів, Великої Британії та США.

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНЕ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

Українська відбудова має супроводжуватися масштабною модернізацією – не лише зруйнованого, а усієї країни. Ця думка стала головною на Будівельному форумі «Енергоефективне відновлення України»

Нові стандарти будівництва передбачають, що будь-який будівельний проєкт в Україні втілюватиметься з урахуванням принципів безбар’єрності, підвищених вимог до енергоефективності та посиленого захисту споруд.

Харків, лютий 2024. В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ
Харків, лютий 2024. В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Херсонщина: разом зі світлом повертаються люди

Буковинські енергетики майже рік відновлювали електрику в деокупованих селах і містечках на Півдні України.

Восени 2022 року, коли українські військові звільняли населені пункти правобережної частини Херсонської області, туди для відбудови пошкоджених ліній електропередач поїхали бригади енергетиків з Чернівецької області. До великих та малих сіл і містечок поступово поверталася електрика, а відтак відновлювалися й інші комунальні мережі. І разом із появою в оселях світла до населених пунктів поверталося життя.

Фото пресслужби АТ «Чернівціобленерго»
Фото пресслужби АТ «Чернівціобленерго»

Гроші ходять за людиною

Відтепер власники зруйнованого житла мають більше можливостей для придбання нової оселі

Житловий сертифікат єВідновлення можна використовувати у поєднанні з державною програмою єОселя.

Якщо вартість обраної ними нової домівки вища, ніж сума, передбачена житловим сертифікатом єВідновлення, вони можуть отримати решту суми за рахунок коштів державного іпотечного кредитування єОселя, скористатись яким можна як на первинному, так і на вторинному ринку.

ПОШРАМОВАНА МАПА

Назви цих населених пунктів - які були малознайомі або й зовсім невідомі два роки тому, тепер відгукуються кожному українському серцю

До другої річниці повномасшабного вторгнення Росії в Україну журналісти Укрінформу підготували історії населених пунктів, про які ми раніше не чули, а тепер говоримо про них з гордістю, жахом, але і з надією.

Селище Роботине, Запорізька область. Фото Укріноформ
Селище Роботине, Запорізька область. Фото Укріноформ
Місто Ізюм, Харківська область. Фото Укрінформ
Місто Ізюм, Харківська область. Фото Укрінформ

Стежте за новинами про відбудову - підпишіться на нашу щотижневу розсилку. Щопонеділка ви будете отримувати усі головні тексти, фото та відео про відновлення України. Якщо вам сподобалось, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала.

Наступний лист з новинами про відбудову України очікуйте 4 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-