На Житомирщині відновили 56% об'єктів, пошкоджених унаслідок російської агресії

На Житомирщині відновили 56% об'єктів, пошкоджених унаслідок російської агресії

Укрінформ
На Житомирщині станом на 4 листопада відновили 56% об'єктів, пошкоджених унаслідок російської агресії.

Про це на брифінгу повідомила заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, передає Укрінформ.

"Сьогодні в області нараховується 4814 об'єктів, пошкоджених унаслідок російської збройної агресії. З яких 2694 вже відновлено", - сказала Остапченко.

За її словами, це 56% від загальної кількості пошкоджених об'єктів.

Відновлення цих об'єктів реалізоване за кошти державного та обласних бюджетів шляхом придбання будівельних матеріалів, металопластикових вікон, які встановлювалися в пошкоджених будинках та об'єктах соціального призначення, а також власними коштами громадян, балансоутримувачів та благодійних організацій.

Читайте також: У Харкові за програмою єВідновлення нарахували компенсацій на 122 мільйони

З травня 2023 року власники пошкодженого отримали можливість подавати заяви на отримання компенсації за допомогою електронного сервісу «Дія». Станом на 26 жовтня до електронної публічної послуги «єВідновлення» в області подано 575 заяв на відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Профільні комісії у громадах погодили виплати на відновлення 384 будинків та квартир на суму 39, 1 млн грн. При цьому власникам 330 пошкоджених домівок кошти вже надійшли на карткові рахунки на загальну суму 29,4 млн грн. Також оброблено банком і передано на виплати 31 заяву на 1,7 млн грн.

Водночас комісії відмовили у виплаті за понад 90 заявами на компенсації, позаяк житло заявників не було пошкодженим узагалі або ж пошкодження не пов'язані з російською збройною агресією тощо.

Читайте також: Жителям Донеччини виплатили ₴159 мільйонів за програмою «єВідновлення» - Шуляк

Як повідомлялось, на Житомирщині з резервного фонду державного бюджету та інших джерел на відновлення пошкоджених через обстріли об’єктів спрямували понад 270 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-