Уряд виділив кошти на ремонт Державного біотехнологічного університету та Чернігівської політехніки

Уряд виділив кошти на ремонт Державного біотехнологічного університету та Чернігівської політехніки

Укрінформ
Кабінет міністрів виділив майже 180 млн грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на відновлення Державного біотехнологічного університету та Чернігівської політехніки.

Про це у Телеграмі за підсумками засідання уряду повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Так, уряд виділив Міністерству освіти і науки з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на безповоротній основі 116 млн 137,882 тис. гривень на капітальний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) покрівлі, фасаду, інженерних мереж та благоустрою в навчальному корпусі №1 Державного біотехнологічного університету».

Також Кабінет міністрів спрямував 63 млн 604,44 тис. гривень на капітальний ремонт покрівлі Національного університету «Чернігівська політехніка» корпуси 1, 2 та корпус А-2 (видатки розвитку) на бюджетну програму «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та забезпечення діяльності їх баз практики».

Читайте також: В Ірпені відновлять ще один багатоквартирний будинок

Як повідомлялося, Державний біотехнологічний університет було створено у 2021 році шляхом об'єднання Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Василенка, Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва та Харківського державного університету харчування та торгівлі.

У березні 2022 року навчальні корпуси та гуртожитки університету зазнали ракетних ударів з боку Росії. Навчальний заклад було евакуйовано до Закарпатської області.

Чернігівський політехнічний університет зазнав руйнувань у ніч проти 14 березня, коли росіяни вдарили по ньому із артилерії. Ремонт одного з корпусів університету розпочали в липні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-