Турецький і японський бізнес діятимуть спільно для відновлення України

Турецький і японський бізнес діятимуть спільно для відновлення України

Фото
Укрінформ
Турецькі та японські компанії, представники яких зібралися на бізнес-форумі у Стамбулі, планують брати активну участь у проєктах з відбудови України і вже оцінюють інвестиційні можливості та потенційні проєкти для найбільш ефективної реалізації.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Зараз Україна переживає найбільш драматичний період своєї історії. У той самий час, це найбільш героїчний період нашої історії. Ми не лише здивували весь світ, ми самі здивувалися, і слоган «Будь сміливим, як Україна» став міжнародним… Російська агресія змусила нас бути сильними й сміливими, швидкими та результативними. Росія спробувала зруйнувати нашу націю, але їй цього не вдалося, випробовувала нас холодом - не вдалося, хотіла завадити демократичному розвитку нашої держави - і тут поразка… Ми вдячні світові і кожній країні, Туреччині та Японії, за підтримку й надану допомогу», - сказав на відкритті турецько-українсько-японського бізнес-форуму посол України в Туреччині Василь Боднар.

За його словами, форум у Стамбулі є особливо корисним з огляду на досвід турецьких компаній, які активно працюють в Україні, та готові ділитися набутками із представниками японського бізнесу.

«Сьогодні нам потрібно більше проєктів, більше інвестицій, більше міжнародних партнерів, які прийдуть в Україну. Ми ж візьмемо на себе відповідальність підтримати цей процес. Це саме той час можливості для подвоєння чи потроєння своїх інвестицій», - сказав Боднар.

Посол Японії в Туреччині Такахіко Катсумата висловив упевненість в тому, що турецькі та японські підприємства зроблять свій внесок у відбудову та зміцнення України.

"Надіюся, що цей форум дасть можливість нам використати силу та міць японських і турецьких компаній у відбудові та відновленні України", - наголосив Катсумата.

Він також повідомив, що Японія наступного року в Токіо має намір приймати японсько-українську конференцію з промоції економічного відновлення України.

Голова турецько-української бізнес-асоціації (TUID) Бурак Пехліван акцентував на тому, що турецькі компанії продовжують активну роботу в Україні і в умовах війни.

«Турецькі компанії були найбільш активними в Україні - до війни бізнес-діяльність здійснювали понад 700 компаній, їхні інвестиції перевищували 4,5 млрд дол. США. Завдяки цим показникам Туреччина увійшла до трійки найбільших інвесторів іноземного капіталу в Україну… Турецький бізнес має великі сподівання на завершення війни на основі принципу територіальної цілісності України та воліє працювати в умовах миру, хоча не припиняє свою діяльність і в нинішніх умовах», - сказав Пехліван.

Турецько-українсько-японський бізнес-форум у Стамбулі / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Очільник TUID наголосив, що післявоєнний період відновлення займе час, тому саме зараз потрібно налагоджувати кооперацію, розвивати бізнес-звʼязки, обговорювати проєкти, не чекаючи закінчення війни.

Читайте також: Європейський інвестбанк може надати220 мільйонів на відновлення інфраструктури України

Як повідомляв Укрінформ, бізнес-форум у Стамбулі проходить у форматі дискусійних панелей за різними темами, зокрема щодо розвитку енергетичної інфраструктури України, відновлювальної енергії, транспорту, будівництва, організації бізнес-процесів в Україні, роботи агенцій з інвестицій та розвитку, охорони здоров’я та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-