Російські військовополонені залучені до відбудови України - Юсов

Російські військовополонені залучені до відбудови України - Юсов

Укрінформ
Російські військовополонені в Україні залучені до різних робіт - зокрема, вони залучені до будівельних робіт, до відбудови України.

Про це у інтерв’ю «Українським новинам» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи залучаються вони до відбудови України, до будівельних робіт і так далі, чи роблять російські військовополонені щось суспільно корисне, передає Укрінформ. 

«Згідно Женевських конвенцій, вони мають право бути залучені до таких робіт і вони залучені. В українському таборі полонених такі роботи є», - сказав він.

Відповідаючи на питання, що роблять ці особи, Юсов зазначив, що це – неважка робота.

Також він поінформував, що російські військовополонені отримують зарплатню – невелику, але вона встановлена згідно норм міжнародного права. За його словами, у таборі працює крамниця, в якій військовополонені можуть витрачати гроші для власних потреб.

Відповідаючи на питання, чи не отримують вони гроші з бюджету, Юсов сказав, що так чи інакше (і міжнародні організації надають допомогу), але вони отримують такі кошти.

«Для нагляду, для забезпечення охорони, працівники цього обʼєкту працюють та отримують гроші зусиллями української держави. Звичайно, такі гроші виділяються», - поінформував представник ГУР.

Читайте також: Підривайте себе гранатами: керівництво РФ закликає військових не здаватися у полон – Юсов

Відповідаючи на питання, чи є випадки, коли військовополонені висловлюють бажання воювати проти путінського режиму, він підтвердив, що такі випадки є.

«Серед різних підрозділів, де є громадяни РФ. Вони воюють проти режиму Путіна. Є люди, які потрапивши в полон, висловлюють бажання не повертатись в РФ і зі зброєю в руках захищати свою честь і майбутнє, в тому числі, своєї країни, як вони її бачать», - заявив він.

Як повідомлялося, у п’ятницю у ГУР заявили, що за останні тижні обмінний фонд збільшився на понад 200 полонених, і що кожен п’ятий здався добровільно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-