За останні тижні обмінний фонд збільшився на понад 200 полонених — розвідка

За останні тижні обмінний фонд збільшився на понад 200 полонених — розвідка

Укрінформ
За останні кілька тижнів обмінний фонд збільшився на більш ніж дві сотні російських загарбників, кожен п’ятий із них здався у полон добровільно.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Лише за кілька тижнів активних дій українських Сил безпеки і оборони — як оборонних, так і наступальних — на понад 200 полонених росіян збільшився наш обмінний фонд. Це означає, що повертати наших буде легше і активніше", — зазначив він.

За його словами, кожен п’ятий окупант із цієї цифри добровільно залишив позиції, кинув зброю і здався українським бійцям.

"Щодня три-п’ять російських військовослужбовців здаються в полон за програмою "Хочу жить", — уточнив Андрій Юсов.

Читайте також: Юсов - про обміни: Найближчим часом очікуються добрі новини

Як повідомив речник проєкту «Хочу жить»  Віталій Матвієнко, за рік проєкт отримав понад 22 тисячі звернень.

За його словами, Роскомнадзор постійно намагається блокувати ресурси сайту, але він працює, і росіяни можуть ознайомитись з умовами проєкту. "А саме: ті, хто добровільно здаються в полон, мають низку переваг, зокрема можливість бути обміняним або залишитися в полоні до кінця війни, можливість просити прихистку в Україні або деяких країнах Європи. Крім того, умови перебування в таборі більш ніж комфортні. На початку роботи проєкту багато росіян не вірили, що таке можливо. З часом вони стали більш обізнані з цим, і коли телефонують зараз, то навіть висловлюють повагу щодо того, наскільки Україна відрізняється від Росії, наскільки різні народи і ставлення до людей абсолютно різне", — зазначив речник проєкту «Хочу жить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-