Юсов - про обміни: Найближчим часом очікуються добрі новини

Юсов - про обміни: Найближчим часом очікуються добрі новини

Укрінформ
За час повномасштабної війни відбулося 48 обмінів полоненими, триває робота над організацією наступних.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Станом на зараз уже відбулось 48 обмінів, 2598 полонених захисників і захисниць, а також цивільних повернуто з російського полону. Робота над наступними триває. Ми чекаємо, що найближчим часом будуть добрі новини для родин наших захисників», - сказав Юсов.

Він також зазначив, що серед російських військовополонених є особи, які висловили бажання перейти на бік України. «Такі випадки є», - сказав представник ГУР.

Юсов не назвав кількості цих полонених, але зауважив, що серед них є представники як молодшого, так і старшого офіцерського складу.

Своєю чергою речник проєкту «Хочу жить» Віталій Матвієнко зауважив, що більшість із тих, хто здається у полон, становлять рядові. «Але є і вдосталь офіцерів. Здаються і по одному, і групами, і разом з офіцерами, і зброєю», - сказав він.

Читайте також: У Росії щомісяця мобілізують близько 20 тисяч осіб - розвідка

Як повідомлялося, «Хочу жить» - державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям з РФ безпечно здатися в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-