У Росії щомісяця мобілізують близько 20 тисяч осіб - розвідка

У Росії щомісяця мобілізують близько 20 тисяч осіб - розвідка

Укрінформ
У Росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія, щомісяця у її межах залучають близько 20 тисяч осіб.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Щодня і щомісяця ці заходи тривають, і щомісяця близько 20 тисяч осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Собянін назвав цікаву цифру - 45 тисяч москвичів, які начебто перебувають а фронті. Перед цим ця цифра була 35 тисяч. Це означає, що мер зізнався, що за декілька місяців лише 10 тисяч москвичів додатково мобілізували. В різний спосіб, різними методами, але ця кампанія триває», - наголосив Юсов.

Читайте також: У Росія триває прихована мобілізація – Маляр

За його словами, йдеться саме про примусову мобілізацію, водночас дітей чиновників та олігархів вона не зачіпає. Переважно мобілізують тих, хто нещодавно отримав російський паспорт. «Це показник критеріїв отримання російського паспорта, що створює потенційну загрозу. З високою ймовірністю людина буде схоплена і виправлена на війну», - зазначив представник ГУР.

Читайте також: Мобілізований особовий склад РФ невдоволений діями командирів – ГУР

Він також наголосив, що для російських вояків єдиний спосіб зберегти життя - добровільно здатись у полон.

«Здача у полон є гарантією безпеки, життя і гідності. Бо це означає відмову від виконання злочинних наказів», - заявив Юсов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-