Шмигаль розповів про ключові аспекти конференції з відновлення України у Лондоні

Шмигаль розповів про ключові аспекти конференції з відновлення України у Лондоні

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про три ключові аспекти, на яких зосередяться на конференції з відновлення України у Лондоні.

Про це він сказав на засіданні уряду в понеділок, передає Укрінформ.

“Вже незабаром у Лондоні розпочнеться велика міжнародна конференція з питань відновлення України. Це продовження руху до великої відбудови, який ми почали рік тому в Лугано. Наша мета - мобілізувати якнайбільше міжнародної підтримки та налагодити механізми, за якими ця допомога надходитиме вчасно та ритмічно. Ідеться як про швидке відновлення - те, що потрібно тут і зараз, так і про довгострокову реконструкцію”, - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що за оцінкою Світового банку на швидке відновлення України у 2023 році потрібно 14, 1 млрд доларів США. За його словами, після російського теракту на Каховській ГЕС цифра збільшиться. Так, зауважив Шмигаль, Україна вже працює над точною оцінкою завданих збитків.

“Під час конференції в Лондоні зосередимося на трьох кочових аспектах. Перше - це швидке відновлення, енергетика, критична соціальна інфраструктура, особливо - відновлення житла. Нам необхідно мобілізувати потрібний на відбудову ресурс. Під час конференції відбудеться засідання міжвідомчої координаційної платформи донорів України, так званого “фінансового Рамштайна”. Розраховуємо на ефективні рішення”, - сказав Шмигаль.

Другий аспект, який він виокремив, - залучення приватних інвестицій.

“Презентуємо найперспективніші напрямки для інвестування. Зробимо важливий крок у питанні страхування військово- політичних ризиків для інвесторів”, - додав глава уряду.

Читайте також: На відновлення пошкодженого житла на Херсонщині потрібно близько $70 мільярдів - експерт

І третій аспект, за його словами, - регіони.

“Прагнемо активізувати горизонтальні зв’язки між українськими громадами та міжнародними партнерами для реалізації проєктів відновлення. Понад 200 проєктів уже стартувало, хочемо, аби їх було набагато більше. За результатами конференції в Лондоні очікуємо на підписання низки важливих угод, меморандумів, декларацій, які прискорять нашу відбудову та розвиток”, - зауважив Шмигаль.

Як повідомлялося, 21 червня у Лондоні відбудеться міжнародна конференція з відновлення України, яка визначить першочергові, середньострокові та перспективні завдання з повоєнної відбудови та модернізації України.

Фото: Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-