Кримський колаборант розкрив подробиці підготовки росіянами підриву Каховської ГЕС - розвідка

Кримський колаборант розкрив подробиці підготовки росіянами підриву Каховської ГЕС - розвідка

Аудіо
Укрінформ
Кримський блогер-колаборант Олександр Таліпов розкрив подробиці підготовки окупантами підриву Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Телеграмі, передає Укрінформ

«Кримський блогер-колаборант Олександр Таліпов у повідомленні на своєму телеграм-каналі розкрив подробиці підготовки окупантами підриву Каховської ГЕС», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Таліпов - кримський блогер, засновник та автор ресурсу «кримський смерш», який займається переслідуванням проукраїнськи налаштованих жителів Криму.

Повідомляється, що у своїх соцмережах Таліпов обурився дописами так званих російських «військових блогерів», які повідомляли, що особовий склад окупантів «кинули» на островах.

Відео: Головне управління розвідки МО України 

Своєю чергою Таліпов пояснив, що така інформація не відповідає дійсності, адже, за його словами, він зв'язувався з військовими РФ, які запевнили, що втрат немає, з островів до третьої ночі вийшли всі.

«Це пряме свідчення, що російські військові знали про майбутній теракт та завчасно оголосили евакуацію», - наголошують в ГУР.

У Головному управлінні розвідки підкреслюють, що кількість подібних свідчень дедалі зростає і всі вони стануть додатковими доказами на майбутньому трибуналі.

Читайте також: Будували так, щоб витримала ядерний удар: фахівець виключає саморуйнацію Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-