Каховська ГЕС повністю зруйнована, відновленню не підлягає – Укргідроенерго

Каховська ГЕС повністю зруйнована, відновленню не підлягає – Укргідроенерго

Укрінформ
Російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано і вона відновленню не підлягає.

Про це повідомляє пресслужба ПрАТ «Укргідроенерго», передає Укрінформ.

«Вночі 6 червня російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає. Станом на 9:00 6 червня рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття - Кулеба

У компанії уточнили, що неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої ЗАЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений. Український персонал ЗАЕС моніторить усі показники.

Як повідомлялось, російські війська здійснили підрив Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення із небезпечних місць, для яких є ризик затоплення. Також Президент Зеленський збирає екстрене засідання РНБО. Він наголосив, що підрив дамби Каховської ГЕС лише підтверджує, що росіян треба вигнати з кожного куточка української землі.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-