Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття - Кулеба

Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав підрив Каховської ГЕС жахливим військовим злочином, що спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття.

Про це глава української дипломатії написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Росія зруйнувала Каховську дамбу, спричинивши, напевно, найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття та поставивши під загрозу життя тисяч мирних жителів. Це жахливий військовий злочин. Єдиний спосіб зупинити Росію, найбільшого терориста 21 століття,- це вигнати її з України", - заявив Кулеба.

Своєю чергою генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що Росія не зупиниться ні перед чим і підрив Каховської ГЕС є черговим доказом цього і міжнародним злочином.

За словами Костіна, Росія здатна лише руйнувати та вбивати.

“Підрив Каховської ГЕС - черговий доказ цього і міжнародний злочин. Сьогодні загнані в кут окупанти вбивають та лишають без домівок тисячі людей, яких ще вчора хотіли “інтегрувати до рф”. Людожерська тактика “випаленої землі”, гідна Гітлера”, - підкреслив він.

Як зазначив генпрокурор, “кожен, хто ще думає, що з агресором можна про щось говорити, має пам'ятати потоки брудної води, яка змиває домівки людей, що спали мирним сном”.

“Кінець злочинного російського режиму може бути лише один — поразка та трибунал”, - наголосив Костін.

Читайте також: Лише перемога України поверне безпеку: Зеленський відреагував на підрив Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС.

Як заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, місцеві жителі розпочали евакуацію із потенційних районів затоплення.

Президент Зеленський збирає екстрене засідання РНБО. Він наголосив, що підрив дамби Каховської ГЕС лише підтверджує, що росіян треба вигнати з кожного куточка української землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-