Жителі Луганщини подали понад 36 тисяч повідомлень про зруйноване внаслідок війни майно

Жителі Луганщини подали понад 36 тисяч повідомлень про зруйноване внаслідок війни майно

Укрінформ
У Луганській області жителі подали понад 36 тисяч заявок про знищене або пошкоджене внаслідок війни майно.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської ОВА Ігор Лисогор, передає Укрінформ.

«Громадянами області подано 36087 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно. Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 13036», - йдеться у повідомлені.

Лисогор уточнив, що 10406 заявок, поданих мешканцями, прив'язані до об'єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Всього до Реєстру пошкодженого та знищеного майна (РПЗМ) внесено 12165 об’єктів нерухомого майна, у тому числі 5418 будівель і 6747 приміщень.

В адміністрації нагадують, що тільки наявність у РПЗМ даних про пошкоджене чи знищене майно дасть можливість власнику отримати допомогу на його відновлення, компенсацію чи відшкодування в разі знищення.

Подати інформаційне повідомленні можна через засоби Єдиного державного веб-портала електронних послуг, з використанням мобільного додатка "Дія" або через адміністратора центру надання адміністративних послуг чи нотаріуса.

Читайте також: Кубраков пояснив, чим важливий для громад Реєстр пошкодженого та знищеного майна

Як повідомляв Укрінформ, для реалізації проєктів з відбудови Луганщини після її деокупації обласна влада разом з Програмою ООН планує створити Центр відновлення та розвитку громад.

До реалізації проєктів відбудови деокупованих територій передбачається залучати інфраструктурні компанії, які наразі релокувались до інших регіонів, але готові повернутися. Тож для них в рамках діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру планують провести навчання із проєктного менеджменту та регламенту взаємодії із ПРООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-