Програма відбудови України має передбачати продовження ключових реформ - Кличко

Програма відбудови України має передбачати продовження ключових реформ - Кличко

Укрінформ
Програма повоєнного відновлення України має передбачати насамперед «дорожню карту» рішучих реформ, покликаних запровадити в нашій країні європейські стандарти.

Про це під час відеозвернення до учасників пленарного засідання Європейського комітету регіонів заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Часто можна чути про «дорожню карту», «план відбудови» або «план Маршалла» для України. Багато людей при цьому думають про відновлення будинків, мостів й доріг. Але це не так. Головним пріоритетом сьогодні є – відновити країну. Це означає, що потрібна «дорожня карта», - як запровадити нові правила, для України, провести реформи, перетворити Україну на державу з європейськими стандартами», - наголосив мер столиці.

За його словами, вже сьогодні важливо піклуватися про наше післязавтра: «Ми маємо обмежений час, і ми маємо досягти успіху, ми маємо залишатися сильними… Вже завтра коли війна завершиться, ми маємо імплементувати всі ці плани. Успіх України є найкращою відповіддю для наших партнерів. Успіх України є також найкращою відповіддю для наших ворогів, для Росії, яка розуміє лише мову сили».

Читайте також: Кличко запросив американських бізнесменів до відбудови Києва

Серед ключових перетворень, яких потребує Україна, мер Києва назвав судову та антикорупційну реформи, реформу поліції, а також продовження реформ самоврядування та децентралізації.

Кличко нагадав, що реформа децентралізації була однією з найбільш успішних реформ в Україні протягом минулих років, і саме вона закладає основи для стійкості країни та демократії. Ці досягнення не мають бути втрачені навіть в умовах війни, коли певні політики намагаються будувати вертикаль влади згори донизу, в той час, як головним принципом демократії є побудова державної влади у зворотному напрямі – знизу нагору.

Столичний голова звернувся до Європейського комітету регіонів з проханням про підтримку у впровадженні таких реформ, у взаємодії з ключовими партнерами, оскільки без їхньої допомоги побудувати оновлену Україну буде набагато важче.

Читайте також: На саміті міст Північної та Південної Америки обговорюють підтримку України – Кличко

«Тисячу разів дякую за все, що ви робите для України. Без вашої допомоги ми б не могли вижити. Ця допомога є важливою для нашого життя та для нашої країни, й ми ніколи не забудемо вашу допомогу. Друге послання, - ми воюємо за наші міста, за нашу Батьківщину, за наші родини. Я можу запевнити вас – ми переможемо у цій війні, тому що від цього залежить майбутнє наших дітей. Ми бачимо наше майбутнє як частину європейської родини», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, Європейський комітет регіонів — консультативний орган, який грає дорадчу роль у розробці політики ключових євроінституцій щодо усіх питань стосовно регіонального розвитку. До складу Комітету входять 317 членів — представників регіональних і місцевих органів влади, які є повністю незалежними від виконавчих структур ЄС у прийнятті рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-