Кличко запросив американських бізнесменів до відбудови Києва

Кличко запросив американських бізнесменів до відбудови Києва

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко запросив американських бізнесменів до участі у численних проєктах з відбудови української столиці.

Про це він сказав під час відкриття україно-американського форуму War Time Economy, який відбувається в Києві, передає Укрінформ із посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

Форум є платформою партнерства, мета якої – прискорити інтеграційні процеси між діловими колами США та України і налагодити співпрацю у повоєнній відбудові української держави.

Як зазначив Кличко, «безпрецедентна підтримка з боку США допомогла нам вистояти в найтяжчий період російської навали, коли під безпосередньою загрозою опинилося серце України – Київ».

«Ще триває війна, але ми вже маємо думати, якою буде наша країна завтра. Після перемоги. Важливо, щоб Україна продовжувала необхідні реформи, трансформацію держави навіть в умовах воєнного стану. Від цього залежатиме успіх післявоєнної відбудови. Ми повинні не просто відновити свою країну, відремонтувати, відбудувати зруйноване агресором. Ми повинні створити, фактично, нову Україну – більш ефективну, справді демократичну, сильну та сучасну», – наголосив мер Києва.

На його переконання, ключову роль в цьому процесі, як і в організації спротиву російській навалі зараз, відіграватимуть органи місцевого самоврядування, територіальні громади.

Кличко підкреслив, що децентралізація може і повинна стати важливою силою післявоєнної перебудови України.

Читайте також: Лідери G7 висловили готовність передати Україні досвід у «зеленому» відродженні

«Під час війни саме на плечі місцевого самоврядування лягло життєзабезпечення громад, і захист їх жителів. Місцева влада і громади об’єднали зусилля і спільно долають сьогоднішні виклики», - зазначив мер Києва.

Він нагадав, що столична влада з перших днів війни для стабілізації економіки міста запровадила комплексну підтримку бізнесу.

«Треба віддати належне бізнесу, який швидко адаптувався до нових реалій та майже повністю відновив роботу. Відновили роботу та активно працюють і підприємства, які максимально задіяні в забезпеченні військових потреб: машинобудування, фармацевтичної галузі та легкої промисловості. Найшвидше переорієнтувався на потреби армії ІТ-бізнес. Як відомо, найбільше наповнення столичного бюджету забезпечує саме бізнес та населення, яке працює», – зауважив мер Києва.

За його словами, завдяки цьому не сталося провалу в міському бюджеті. Цього року за перші 4 місяці до бюджету надійшло майже на 3,6 млрд грн більше коштів, ніж за аналогічний період 2022 року та на 3,8 млрд грн більше, ніж за 4 місяці 2021 року.

Читайте також: На Київщині за сприяння United 24 почали відновлювати пошкоджені багатоповерхівки

Як сказав Кличко, важливу роль в економіці України та в її відбудові може відіграти і бізнес Сполучених Штатів. Йдеться про масштабні, цікаві і для України, і для ділових людей США, проєкти, про інвестиції, фінансові ресурси, які залучать в Україну передові технології та досвід. Сприятимуть формуванню партнерства як з українським бізнесом, та і з владними структурами, зокрема на місцевому рівні.

«Користуючись нагодою, я хотів би запросити американських бізнесменів до Києва. Уже сьогодні ми готові обговорювати перспективні проєкти та можливості української столиці. Зокрема в сферах сервісної економіки, економіки знань та інновацій. В цьому сенсі ми також розраховуємо на Американський Університет, який розпочав свою діяльність в Києві», – підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, програма форуму War Time Economy охоплює ключові теми розвитку України під час війни та у післявоєнний період. Експерти обговорюють перспективи залучення американських компаній до відновлення сталої енергетичної інфраструктури, розмінування українських земель, можливості інвестувати та підтримувати українську економіку в умовах війни, яку розв’язала Росія.

Серед гостей та спікерів форуму – міжнародні діячі, представники профільних міністерств, державних структур, бізнесу та неприбуткових організацій. Зокрема заступник голови місії США в Україні Крістофер Сміт, колишній спецпредставник уряду США з питань України Курт Волкер, президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, міністр оборони України Олексій Резніков, віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та інші.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-