На саміті міст Північної та Південної Америки обговорюють підтримку України – Кличко

На саміті міст Північної та Південної Америки обговорюють підтримку України – Кличко

Укрінформ
Учасники саміту міст Північної та Південної Америки у Денвері обговорюють питання відновлення миру та підтримки України.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, який бере участь у заході, передає Укрінформ.

«У Денвері, на саміті міст Північної та Південної Америки, група українських мерів бере участь в обговореннях ключових викликів, які на сьогодні є у світі. І звісно, одне із ключових питань – це відновлення миру та підтримка України», – сказав Кличко.

За його словами, місцеве самоврядування є "фундаментом" кожної демократичної країни. "Сильне місцеве самоврядування має бути відбудовано також і в нашій країні. Це ключова складова європейського нашого майбутнього", – переконаний міський голова Києва.

Кличко поінформував, що провів низку зустрічей із представниками Державного департаменту США. Зокрема, зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань дипломатії міст і штатів Ніною Хачігян обговорено роль міст у глобальному лідерстві.

Крім того, українські представники обговорювали із заступником Державного секретаря США з питань економічного зростання, енергетики та охорони навколишнього середовища Хосе Фернандесом майбутню відбудову українських міст, реформи, які потрібно втілювати вже зараз.

Кличко також повідомив про заплановані зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та мерами кількох американських міст.

За його словами, участь у саміті беруть близько 2 тисяч мерів міст та представників місцевого самоврядування з 35 країн.

Читайте також: Кличко у Вашингтоні закликав посилити допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, Київський міський голова Віталій Кличко прибув до США на саміт міст Північної та Південної Америки, який відбувається у Денвері 26-28 квітня.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-