Південна Корея передасть для відбудови України платформи розвитку «розумного міста»

Південна Корея передасть для відбудови України платформи розвитку «розумного міста»

Укрінформ
Міністр земель, інфраструктури та транспорту Південної Кореї Вон Хі Рьон вирушив до Польщі, де планує зустрітися з українськими посадовцями й обговорити проєкти повоєнної відбудови нашої країни.

Про це з посиланням на офіс корейського міністра повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

За три дні перебування в Польщі Вон має намір зустрітися з місцевими та українськими високопосадовцями й обговорити участь Південної Кореї в проєктах відбудови нашої країни після завершення війни з Росією.

Планується, зокрема, що він підпише меморандум про взаєморозуміння з Міністерством інфраструктури України, який передбачатиме передачу Південною Кореєю ноу-хау та платформ розвитку «розумного міста». Вони включають системи міського транспорту та комунікацій на основі ІТ і передових промислових рішень.

Українська сторона, ідеться в повідомленні, висловила високі очікування стосовно участі південнокорейських компаній у різних проєктах відновлення, в тому числі таких, як будівництво нових ядерних реакторів та інфраструктури для виробництва водню й електрогенерації.

Читайте також: Зеленський подякував Республіці Корея за гуманітарну та нелетальну допомогу Україні

У лютому Південна Корея оголосила про плани надати Україні допомогу в розмірі $130 мільйонів на додачу до торішніх $100 мільйонів. А минулого тижня міністр фінансів Чу Кюн Хо підписав попередню угоду з Україною про надання кредитів під низькі відсотки в рамках проєкту Фонду співробітництва та економічного розвитку.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Хіросімі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-