Німеччина виділила €3 мільйони на проєкт ЮНІДО з розбудови промислового потенціалу України

Німеччина виділила €3 мільйони на проєкт ЮНІДО з розбудови промислового потенціалу України

Укрінформ
Уряд ФРН та Організація Об’єднаних Націй із промислового розвитку (ЮНІДО) підписали у п'ятницю у Відні угоду щодо фінансування Німеччиною на суму €3 мільйони проєкту "Розбудова промислового потенціалу, політика та діагностика для зеленого відновлення України".

Про це заявив у коментарі Укрінформу Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Україна вдячна Німеччині за внесок у сумі €3 мільйони для фінансування проєкту ЮНІДО. Маємо розпочати відбудову України вже зараз, не чекаючи на завершення агресивної війни росії проти нашої держави", - прокоментував підписання угоди український постпред.

Участь у церемонії взяли заступник Генерального директора ЮНІДО Фату Хайдара, постійні представники України та Німеччини, а також співробітники секретаріату Організації.

Читайте також: Реєстр збитків від російської агресії запустять у травні - генсек Ради Європи

За словами Цимбалюка, багато держав вже на нинішньому етапі заявили про готовність надати фінансову підтримку на відбудову та відновлення об’єктів енергетичної, транспортної інфраструктури, промисловості, пошкоджених чи взагалі зруйнованих у результаті російських атак.

Проєкт ЮНІДО передбачає проведення досліджень і діагностик у промисловості, підготовку рекомендацій щодо можливого вдосконалення та планування, зокрема у сферах енергоефективності, циркулярної економіки, "зеленої" енергетики, покращення стандартів якості тощо.

Проєкт дозволить визначити необхідні технології, які будуть застосовані під час відбудови, та стане базою для майбутньої глобальної Програми ЮНІДО із зеленого відновлення та післявоєнного будівництва для інклюзивного та сталого промислового розвитку в Україні.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР проєкти відновлення та розвитку України

Як повідомляв Укрінформ, раніше Уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань відновлення України державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт заявив, що Німеччина у своїй діяльності з відбудови України не концентрується на певних регіонах чи галузях економіки, а орієнтується на пріоритети української влади та відновлення зруйнованої інфраструктури з урахуванням того, що вона згодом стане частиною європейської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-