Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР проєкти відновлення та розвитку України

Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР проєкти відновлення та розвитку України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та президентка Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо під час зустрічі обговорили напрямки співпраці та реалізацію спільних проєктів відновлення та розвитку України.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Високо цінуємо допомогу, яка надається ЄБРР для потреб України у ці надзвичайно складні часи. Хочу подякувати за незмінну та тверду позицію щодо підтримки України у протидії російському військовому вторгненню та збільшення інвестиційного портфеля Банку в Україні для підтримки нашої реальної економіки», — сказав Шмигаль.

Зокрема, він відзначив підписання угоди між ЄБРР та НЕК «Укренерго» про надання 300 млн євро на відбудову високовольтної інфраструктури та забезпечення фінансової стійкості компанії. Проєкти захисту та відновлення мережевої інфраструктури вже розпочаті.

«Продовження реформ в енергетичному секторі має вирішальне значення для виживання, відбудови та євроінтеграції нашої країни», — наголосив очільник уряду.

Прем'єр-міністр також подякував ЄБРР за допомогу у фінансуванні транспортної інфраструктури України. Він висловив сподівання, що Банк підтримає рішення щодо додаткового фінансування для Укрзалізниці, а також продовжить співпрацю з Укравтодором.

Крім того, Шмигаль високо оцінив нещодавнє рішення ЄБРР надати Україні 25 млн євро на підтримку аграрного бізнесу та привітав участь Банку в роботі багатосторонньої Координаційної платформи донорів України.

«Сподіваємось на активне долучення ЄБРР до реалізації пріоритетного відновлення в межах попередньо запланованого на 2023 рік портфелю підтримки ЄБРР в розмірі до 1,5 млрд євро», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із представниками ЄБРР та ЄС співпрацю у відновленні України

Він наголосив, що продовження успішної співпраці між Україною та ЄБРР на тлі протидії агресивній політиці рф має стратегічне значення для безпеки, стабільності та процвітання у Європі.

Своєю чергою Оділь Рено-Баcсо повідомила, що у ЄБРР планують цьогоріч сфокусуватися на таких напрямках роботи в Україні, як підтримка державного та приватного сектору (зокрема підтримка малого та середнього бізнесу), фінансування проєктів будівництва доріг, співпраця з містами та громадами, а також підтримка енергетичного сектору.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Шмигаль обговорив із директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та головою представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом співпрацю у відновленні України та впровадженні реформ.

Фото: www.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-