На Півдні стрімко знижується вплив загарбників, цивільні ігнорують їхні вказівки - Маляр

На Півдні стрімко знижується вплив загарбників, цивільні ігнорують їхні вказівки - Маляр

Укрінформ
Вплив росіян на тимчасово захоплених територіях півдня України стрімко знижується, загарбники проводять каральні заходи.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

"Вплив російських окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованій території України стрімко знижується через їх нездатність підтримувати прийнятний рівень життєзабезпечення місцевого населення", - зазначила Маляр.

За її словами, жителі низки тимчасово захоплених населених пунктів Запорізької і Херсонської областей демонстративно нехтують розпорядженнями "адміністрацій", висловлюють недовіру до російської пропаганди.

Маляр підкреслила, що серед громадян все більше поширюється правдива інформація про ситуацію на фронті, зростає кількість проукраїнські налаштованого населення.

Для протидії зазначеним тенденціям командування російських військ вдається до жорстких масових каральних акцій.

Читайте також: Маляр: Загарбники біля Криму укріплюються за спинами своїх військових у першій лінії оборони

"Так, минулого тижня н. п. Кирилівка тимчасово окупованої території Запорізької області впродовж декількох днів був оточений російськими військами, протягом яких проводилась тотальна фільтрація місцевого населення, обшуки на об’єктах місцевої інфраструктури та помешкань громадян. Особливо ретельній перевірці підлягали громадяни, стосовно яких представниками ФСБ Росії була зібрана інформація (доноси) щодо підтримання проукраїнських позицій", - повідомила Маляр.

За її словами, у більшості випадків таких людей загарбники одразу затримували та вивозили для проведення допитів. Частина з них після допитів до місць постійного проживання не повернулась, їхня доля наразі невідома.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Вода оточила захоплене російськими військами місто Олешки на Херсонщині, люди рятуються на дахах, на допомогу їм ніхто не приходить. У населених пунктах загарбаної Голопристанської громади Херсонської області вода прибуває, її рівень подекуди сягає 3,5 метра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-