Гроші та реформи: Маасікас назвав ключові напрямки повоєного відновлення України

Гроші та реформи: Маасікас назвав ключові напрямки повоєного відновлення України

Укрінформ
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас назвав ключові принципи і напрями відновлення України після війни.

В інтерв’ю Укрінформу він зазначив, що передусім величезні потреби, викликані загарбницькою війною росії, виходитимуть поза межі засобів, доступних державним установам.

"ЄС та його партнери повинні знайти нові джерела фінансування, зокрема в приватному секторі", - сказав Маасікас.

На його думку, необхідно використовувати всю потужність людського капіталу України та прискорити її реформування і перехід до "зелених" і цифрових технологій. Це, разом із необхідними судовими та антикорупційними реформами, також сприятиме приватним інвестиціям по всій країні.

Іншим ключовим аспектом, підкреслив посол ЄС, є децентралізація: "Україна має скористатися досягненнями цієї реформи, розпочатої після Євромайдану, під час відновлення. Як сказала Президентка фон дер Ляєн на конференції з відновлення в Берліні, українські регіони та муніципалітети також є економічними центрами".

Читайте також: Україна потребує понад $700 мільярдів на відновлення і відбудову – Прем’єр

За словами Масікаса, громадянське суспільство в Україні "також має відігравати провідну роль у відбудові країни. Це добре відображено в принципах, погоджених у Лугано на першій Міжнародній конференції з відновлення України, і ми будемо їх дотримуватися".

"І останнє, але не менш важливе: не можна нехтувати соціальним виміром відновлення, яке не зводитиметься лише до фізичної відбудови об’єктів. Чітка спрямованість на загоєння травм війни українського суспільства є обов’язковою", - наголосив голова Представництва Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Маасікаса, загальний обсяг асигнувань у межах Європейського фонду миру для України сягнув 3,1 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-