Литовські волонтери організували у парламенті Польщі експозицію про допомогу Україні

Литовські волонтери організували у парламенті Польщі експозицію про допомогу Україні

Фото, відео
Укрінформ
Литовська громадська організація Blue/Yellow організувала у польському парламенті експозицію, в рамках якої розповіла про війну в Україні і показала, яка допомогу вона надає українській армії.

В рамках виставки представлено фотографії з підтримки організацією розмінування Харківської області, а також елементи нелетального озброєння, яке передається ЗСУ, передає кореспондент Укрінформу.

Керівник Blue/Yellow Йонас Охман (позивний “Панда”) в коментарі агентству підкреслив, що його фундація з 2014 року допомагає українській армії, оскільки “ця війна не лише України”.

“Ми допомагали Україні, допомагаємо і допомагатимемо надалі. Ми будемо з Україною до переможного кінця і ще трошки довше”, - підкреслив Охман.

Литовські волонтери організували експозицію про допомогу Україні / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Він наголосив, що перемога України у війні з росією дуже потрібна не лише Києву, але й усьому світу. Він зауважив, що такі виставки як в польському Сеймі допомагають формувати міжнародну підтримку для України. Відповідна адвокаційна робота на підтримку України ведеться у Брюсселі, Вашингтоні та інших країнах світу.

“Це – наша війна. Ми повинні бути разом з Україною і перемогти”, - констатував він.

Читайте також: У Сеймі Польщі відкрили виставку «Українка»

Представниця фундації Blue/Yellow Валерія Голубцова повідомила, що на цій виставці представлено те, що фундація передає бойовим підрозділам ЗСУ, зокрема безпілотники, оптику, засоби захисту, а останнім часом – генератори. Вона звернула увагу, що декілька днів тому велика вантажівка повезла від їхньої організації до Херсона 54 генератори.

“Ми допомагаємо тим, хто в гарячих точках. Спочатку це був херсонський напрямок. Зараз ми за нашими військовими трохи зміщуємося на схід і зараз це – Бахмут в Донецькій області, Дніпропетровщина і Харківщина”, - наголосила Голубцова.

Читайте також: Українці Бельгії зустрілися Сергієм Притулою та командою його фонду

Вона зазначила, що під час Парламентської асамблеї ОБСЄ у Варшаві представники організації змогли безпосередньо поспілкуватися з делегатами з багатьох різних країн і висловити свою точку зору щодо необхідності усунення росії від будь-якої співпраці, доки вона не припинить агресію проти України.

Як підкреслюється на сайті Blue/Yellow, з 2014 року неурядова організація надала українським військовим підрозділам допомогу на понад 37 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-