Українці Бельгії зустрілися Сергієм Притулою та командою його фонду

Українці Бельгії зустрілися Сергієм Притулою та командою його фонду

Фото
Укрінформ
Українська громада зустрілася в Брюсселі з українським волонтером Сергієм Притулою та його командою, які завітали до Товариства українців у Бельгії (ТУБ) на захід «Поговорімо!».

Як передає Укрінформ, про це ТУБ повідомило у Фейсбуці.

Президент Товариства українців у Бельгії Ігор Хохоляк поділився короткою презентацією історії цієї організації, яка була заснована 77 років тому, та оглядом української активності в Бельгії з початку 20-го століття.

«Ми зосередили нашу дискусію на волонтерстві в Україні, явищі, яке своєю рішучістю та масштабами вражає весь світ. Анна Яворська вела дискусію, розпитуючи про створення фонду, його команду та найбільші виклики в Україні, які ми маємо подолати спільними зусиллями», – йдеться в дописі.

За повідомленням, за 10 хвилин після закінчення заходу аудиторія пожертвувала 633 євро та 50 злотих. ТУФ округлить цю суму і від імені української громади Бельгії надішле до Фонду Сергія Притули 700 євро.

ТУБ щиро подякувало волонтеру Dorin Banar, який подарував організації особливу пам'ятну монету євро з автографом Сергія Притули для того, щоб продати її на аукціоні та додати цю суму до пожертви.

Також ТУБ висловило вдячність владі Брюссельського столичного регіону за надання організації більшого приміщення для проведення заходу в українському Комюніті Центрі та команді «Голоси України», яка керує цим громадським центром.

Нагадаємо, Фонд Сергія Притули збирає пожертви та допомагає захищати Україну. Зокрема, за зібрані українцями кошти вдалося купити супутник для ЗСУ.

Фото: Association of Ukrainians in Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-