Уряд, системи ООН та USAID створять штаб для координації потреб регіонів під час зими

Уряд, системи ООН та USAID створять штаб для координації потреб регіонів під час зими

Фото
Укрінформ
Кабінет Міністрів та системи ООН і USAID створять платформу та штаб для координації потреб регіонів для проходження зимового періоду.

Про це йшлося на координаційної зустрічі уряду з системою ООН та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Учасники зустрічі домовилися створити платформу і штаб з координації потреб та провести наступну зустріч цього місяця», - йдеться у повідомленні.

Уряд, системи ООН і USAID домовилися створити платформу та штаб для координації потреб регіонів для проходження зимового періоду / Фото: Кабмін

Зазначається, що уряд зібрав потреби регіонів для проходження зимового періоду та потреби в гуманітарній допомозі і вже передав їх системі ООН.

«Ми зібрали й передали перелік потреб з усіх наших регіонів, який у тому числі включає усі потреби у сфері енергетики, тепло- і водопостачання. Розраховуємо, що представники ООН найближчим часом нададуть відповідь щодо можливості їх забезпечення. Також пропонуємо протягом наступних двох тижнів провести зустрічі системи ООН з усіма регіонами та окремими ЦОВВ для того, щоб пройтися по переліку та визначити, яка допомога може бути надана», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль закликав українців економити електроенергію

За його словами, пріоритетними напрямами гуманітарної допомоги для України є надання товарів першої необхідності найбільш уразливим групам людей, розширення програм допомоги, допомога з ремонтом житла, облаштування бомбосховищ.

Глава уряду подякував організаціям системи ООН та USAID за підтримку України.

Читайте також: США виділили Україні допомогу для відновлення теплоінфраструктури – Держдеп

У зустрічі взяли участь віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, гуманітарний координатор системи ООН в Україні Деніз Браун, в.о. директора Агентства США з міжнародного розвитку в Україні Сюзан Кутор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-