Три чверті американців підтримують посилення підтримки України

Три чверті американців підтримують посилення підтримки України

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість американців виступає за розширення допомоги, яку Штати надають Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це свідчать дані проведеного Reuters цього тижня опитування громадської думки.

“Майже три чверті американців сказали, що США слід продовжувати підтримувати Україну, попри російські погрози про можливість застосування ядерної зброї для захисту своєї території”, - стверджує Reuters.

Читайте також: США запровадили нові «швидкі й суворі» санкції проти росії

Зазначається, що 73% із 1005 опитаних американців погодилися із твердженням про необхідність продовження підтримки Штатами України, попри ядерні погрози рф.

“Із цими погоджувалися як Демократи, так і Республіканці, хоча підтримка серед Демократів була вищою (81%), ніж серед Республіканців (66%)”, - йдеться у матеріалі.

Прикметно, що кількість американців, які підтримують надання Україні зброї, зросло до 66% у порівнянні із результатами подібного опитування, проведеного в серпні, коли із наданням військової допомоги погоджувалися всього 51% респондентів.

Читайте також: США виділяють Україні новий оборонний пакет на $625 мільйонів

При цьому 58% американців заявили, що США наближаються до ядерної війни із росією й 65% висловили занепокоєння можливою ескалацією воєнних дій, якщо Україна отримає зброю, спроможну завдавати ударів по території рф.

Читайте також: Байден підписав закон із $12 мільярдами допомоги для України

Як раніше повідомив постійний представник Литви в ЄС Арнольдас Пранцкявічюс, черговий пакет санкцій ЄС проти росії включає обмеження цін на нафту, нові заборони на імпорт та експорт сталі, дерева, машин, авіації, пластмас, хімікатів на суму 7 млрд євро, а також санкції проти нових фізичних та юридичних осіб та компаній, втягнутих у війну з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-