США виділяють Україні новий оборонний пакет на $625 мільйонів

США виділяють Україні новий оборонний пакет на $625 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму $625 мільйонів.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у вівторок, передає Укрінформ.

«Виділення $625 мільйонів включає додаткову зброю, боєприпаси та обладнання із запасів Міністерства оборони США», - зазначається в заяві.

Як уточнюється, новий пакет виділяється за президентськими повноваженнями (presidential drawdown), що дає змогу проводити негайні поставки за рахунок наявних фондів Пентагону.

У повідомленні Білого дому з цього приводу зазначається, що у вівторок Президент США Джо Байден разом із віцепрезидентом Камалою Гарріс обговорили питання підтримки України з Президентом Володимиром Зеленським. В адміністрації США підкреслили, що новий пакет допомоги включатиме додаткову зброю та обладнання, у тому числі системи HIMARS, інші артилерійські системи та боєприпаси, а також бронетехніку й транспортні засоби. 

«Президент Байден також підтвердив постійну готовність Сполучених Штатів накладати серйозні витрати на будь-яку особу, організацію чи країну, які надають підтримку російським спробам анексії», - зауважили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня обидві палати Конгресу США ухвалили, а президент Байден підписав закон про подальше фінансування американського уряду, який передбачав, зокрема, $12,3 мільярда військової та економічної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-