США запровадили нові «швидкі й суворі» санкції проти росії

США запровадили нові «швидкі й суворі» санкції проти росії

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про пакет нових «швидких і суворих» санкцій проти рф на тлі спроб російського режиму анексувати території України.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає Укрінформ.

«Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США вніс до списку санкцій 14 юридичних та фізичних осіб військово-промислового комплексу рф включно з двома міжнародними постачальниками, трьох ключових керівників російської фінансової інфраструктури, найближчих родичів високопоставлених російських чиновників і 278 законодавців російського законодавчого органу», - йдеться в повідомленні.

Їхні дії, як підкреслили у Мінфіні, сприяли проведенню фіктивних референдумів, а також спробам рф анексувати суверенну українську територію.

У санкційному списку, зокрема, віцепрем’єр-міністр рф олександр новак, голова центробанку росії ельвіра набіулліна, її перша заступниця ольга скоробагатова. Повторні санкції запроваджені проти прем’єр-міністра михайла мішустіна, міністра оборони рф сергія шойгу, голови нацгвардії віктора золотова, спікера ради федерації рф валентини матвієнко та інших посадовців і членів їхніх сімей.

Окремо у списку фігурує рада федерації рф та всі її члени як «політичний орган, агентство або інструмент російського керівництва», що ухвалює злочинні рішення. Санкції запроваджені також проти 109 депутатів держдуми рф.

Мінфін США ввів обмеження проти мережі компаній «Радіоатвоматика» та її керівників, які займаються закупівлею іноземних товарів для російської оборонної промисловості. Санкції запроваджені проти ТОВ «Новастрім», заснованого у квітні 2022 року, китайської компанії Sinno та вірменської Taco, які визнані постачальниками продукції для компаній російського ВПК. Під санкціями опинилася й білоруська компанія «Світлогорськ-Хімволокно» («Сохім») через сприяння поставкам російському оборонному комплексу.

До санкційного списку внесені російський Науково-технічний центр радіоелектронної боротьби НТЦ РЕБ, який займається розробкою безпілотників, компанія Rotek, ЗАТ НТЦ «Модуль», ВАТ «Валтекс-СТ», ВАТ «Радіоавіоніка» та інші.

OFAC також опублікував нові вказівки, у яких попереджає про підвищений ризик санкцій, які можуть загрожувати міжнародним гравцям за надання політичної чи економічної підтримки росії в результаті її незаконних спроб змінити статус території України.

Читайте також: Байден обіцяє додаткові санкції проти москви, якщо вона анексує нові українські території

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю президент рф путін підписав «договори про вступ до складу росії» тимчасово окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-