Восени у Франції проведуть форум із відновлення України - Зеленський

Восени у Франції проведуть форум із відновлення України - Зеленський

Укрінформ
У Парижі на жовтень заплановано проведення форуму з питань відновлення України.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час виступу на щорічних зборах французьких підприємців під егідою бізнес-об’єднання MEDEF, передає Укрінформ.

«На рівні наших урядів – України та Франції – ми готуємо проведення в Парижі восени такої ініціативи як форум з питань відновлення України. Я запрошую ваші компанії до участі в цій ініціативі», - сказав глава держави.

Він підкреслив, що після завершення розв’язаної росією війни важливо відбудувати Україну.

«Мир для України, гарантії безпеки, відновлення всього, що зруйнували російські окупанти, стане наочним доказом того, що європейська ідея сильніша, ніж будь-які диктатури, а цінності свободи, рівності, взаємодопомоги долають будь-який терор», - переконаний Зеленський.

Він запевнив французьких бізнесменів, що Україна може дати їм тисячі контрактів, тисячі робочих місць.

Читайте також: Зеленський проти видачі віз росіянам для туризму, бізнесу, навчання і придбання нерухомості в ЄС

«Нам потрібен ваш досвід і ваша участь у відбудові після бойових дій. Ми розпочали вже зараз - на вільній території нашої країни. Ми запрошуємо будівельні компанії взяти участь у відбудові інфраструктури, локалізації виробництва будівельних матеріалів», - закликав Президент.

Він, зокрема, запросив в Україну компанї, які можуть допомогти у модернізації комунальної інфраструктури, енергокомпанії, автомобільні компанії та продуктові компанії.

Водночас глава держави проінформував, що є компанії, які вже відгукнулися й беруть участь у відбудові України, так само як і низка регіонів і міст Франції.

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-