Берлін проведе в жовтні конференцію з відбудови України

Берлін проведе в жовтні конференцію з відбудови України

Укрінформ
Німеччина, яка головує цього року в G7, проведе в жовтні конференцію з відбудови України. 

Її анонсував канцлер ФРН Олаф Шольц, звертаючись до учасників другого саміту Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Міжнародна спільнота має активно долучитися до довгострокової відбудови України. Враховуючи масштаб виклику, ми повинні прискорити роботу, яку було започатковано в Лугано (Швейцарія, липень 2022 року – ред). На підтримку цього процесу я, як президент G7, разом з Європейською комісією проведу експертну конференцію високого рівня з реконструкції в Берліні в жовтні», - сказав Шольц.

За його словами, завданням є зібрати міжнародних експертів якнайшвидше та опрацювати пропозиції, які вже представлені.

Червневий саміт G7 в Ельмау (Баварія) показав, що його члени твердо стоять на боці України та стоятимуть стільки, стільки буде потрібно, вони будуть дотримуватися безпрецедентних санкцій проти рф, сказав політик.

Більш того, підкреслив глава уряду ФРН, союзники та партнери роблять велику роботу з переконання третіх країн, залучаючи їх до міжнародної допомоги Україні. Зокрема, це стосується Аргентини, Сенегалу, ПАР, Індії та Індонезії, які було запрошено в Ельмау. На саміті в Ельмау також було оголошено про виділення 4,5 млрд доларів для підтримання глобальної продовольчої безпеки, яку росія намагається підірвати, нагадав Шольц.

Партнери продовжуватимуть підтримувати Україну фінансово та зброєю, запевнив канцлер, додавши, що Німеччина запустила новий пакет військової допомоги, яка включає сучасні системи ППО, ракетні системи та «тонни снарядів» до них, протидронні системи, броньовані рятувальні машини тощо. Німецькі шпиталі продовжуватимуть лікувати українських поранених, а біженці війни знайдуть новий дім у ФРН, сказав її лідер.

Він висловив упевненість, що «Україна здолає тінь війни, тому що є сильною, мужньою і об’єднаною у своїй боротьбі за незалежність і суверенітет, а також тому, що в неї є друзі в Європі та по всьому світу».

Шольц долучився до Платформи разом з прем’єром Канади Джастіном Трюдо, адже перебуває наразі з візитом у Канаді.

Читайте також: Джонсон на Кримській платформі: Треба допомагати Україні до звільнення всіх її територій

Як повідомляв Укрінформ, Другий саміт Міжнародної Кримської платформи 23 серпня, розпочав роботу в Києві. Участь у ньому беруть 60 країн і міжнародних організацій, серед них близько 40 - на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

З міркувань безпеки через постійні обстріли українських міст армією рф саміт проходить в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-