Джонсон на Кримській платформі: Треба допомагати Україні до звільнення всіх її територій

Джонсон на Кримській платформі: Треба допомагати Україні до звільнення всіх її територій

Укрінформ
Міжнародна спільнота має продовжувати надавати Україні всю необхідну допомогу, включно з військовою, допоки росія не припинить війну і не забереться з усієї без винятку української території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час свого виступу на Другому саміті Кримської платформи.

«Ми ніколи не визнаємо російську анексію Криму чи будь-якої іншої частини української території. Перед загрозою путінського нападу ми маємо і надалі надавати українським друзям усю необхідну військову підтримку, гуманітарну, економічну та дипломатичну допомогу, допоки росія не припинить цю жахливу війну і не забере свої сили з усієї без винятку території України», - заявив він.

Читайте також: Світ ніколи не визнає спроб рф анексувати українські території — Шольц

Джонсон зазначив, що незаконна анексія Криму росією у 2014 році була попереднім етапом нинішньої повномасштабної війни. Однак тоді міжнародна спільнота «не мала сміливості та рішучості це визнати». Водночас, вона виступила єдиним фронтом після того, як рф здійснила повномасштабне вторгнення 24 лютого.

«Але вперше ця трагедія сталася саме вісім років тому, коли російські сили почали захоплювати Крим та брати під контроль півострів… Тоді путін силоміць почав захоплювати територію європейської країни. І це вперше після Другої світової, коли відбулася силова зміна кордонів», - заявив британський прем’єр.

За його словами, путін перетворив захоплений Крим на військову базу і використав його як один із плацдармів для атаки на всю Україну 24 лютого. «І ми бачимо, що путін націлений на нові частини України, він хоче всю Україну. Він хоче з неї зробити те ж саме, що зробив з Кримом. Він готує нові анексії, більше фейкових референдумів», - додав Джонсон.

З огляду на вищесказане глава британського уряду наголосив, що «ми не можемо більше дозволити, щоб силою зброї змінювалися кордони» і що міжнародна спільнота має тут діяти спільно та рішуче.

Читайте також: Макрон на Кримській платформі нагадав росії про міжнародне право

Як повідомляв Укрінформ, Другий саміт Міжнародної Кримської платформи сьогодні, 23 серпня, розпочав роботу в Києві. Захід відкрив Президент Володимир Зеленський, який звернувся до учасників саміту.

Участь у другому саміті Кримської платформи беруть 60 країн і міжнародних організацій, серед них близько 40 - на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

З міркувань безпеки через постійні обстріли українських міст армією рф саміт проходить в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Цьогоріч географія Кримської платформи розширилася за рахунок країн Африканського континенту та іншого боку Атлантики.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-