Макрон на Кримській платформі нагадав росії про міжнародне право

Макрон на Кримській платформі нагадав росії про міжнародне право

Укрінформ
росія має виконувати свої зобов'язання з дотримання норм міжнародного права, припинити воєнні дії та вивести війська з території України.

Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон у вступному слові на другому саміті Кримської платформи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Вісім років тому росія незаконно анексувала частину території України, порушила фундаментальні норми міжнародного права <…> Франція завжди підтримувала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і буде робити надалі <…> Хотів би нагадати росії про її зобов'язання з дотримання міжнародного права”, - сказав Макрон.

Президент Франції також наголосив на погіршенні гуманітарної ситуації та дотримання прав людини на півострові після його тимчасової окупації росією.

“Рік тому ми збиралися і засудили анексію Криму. Україна обрала шлях дипломатії, тоді як росія обрала шлях війни. І знову вкотре порушила основи міжнародного права - розпочала повномасштабне вторгнення 24 лютого”, - сказав Макрон.

Французький лідер запевнив, що Франція, ЄС та інші союзники будуть підтримувати Україну й український народ у боротьбі проти агресора і надалі.

“Наша рішучість незмінна. Ми готові продовжувати наші зусилля в довгостроковій перспективі”, - запевнив Макрон.

За його словами, війна рф проти України стосується всіх країн світу, бо пов'язана з дестабілізацією міжнародного права, міжнародного порядку, має гуманітарні наслідки та наслідки в енергетичній та продовольчій сферах.

“Все це наслідки вибору, який зробила росія. Вибору атакувати Україну 24 лютого <…> росія відійшла від принципів міжнародного права, порушила їх, і ми вважаємо це слабкістю <…> Я вкотре закликаю росію припинити військові дії, вивести війська з території України”, - сказав Макрон.

Читайте також: Україна робитиме все для деокупації Криму попри дії росії – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів, беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який сьогодні проходить у Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Як запевнив у вступному слові Президент Володимир Зеленський, Україна продовжить робити все для деокупації Криму будь-яким шляхом, попри всі дії росії проти українців та Української держави.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-