Чехія розробляє національний план участі в повоєнній відбудові України – посол

Чехія розробляє національний план участі в повоєнній відбудові України – посол

Укрінформ
Чехія готує національний план участі у відбудові України від наслідків російської агресії та опрацьовує питання можливої участі у відновленні Дніпропетровської області.

Про це повідомив посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула під час зустрічі із заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Так, за словами дипломата, його країна розглядає можливість долучитися до відбудови Дніпропетровщини й хоче отримати більше інформації про об’єкти, які потребують відновлення.

Посол Чехії зауважив, що розроблений Україною Fast Recovery plan допоможе зрозуміти, чим його країна може допомогти просто зараз, до настання зими. Зокрема, він зауважив, що йдеться про житло для внутрішньо переміщених осіб, забезпечення освітніх закладів шкільними автобусами, комп’ютерами та іншим обладнанням для навчання.

Радек Матула також поінформував, що Чеська Республіка розробляє національний план участі в повоєнній відбудові України.

Він розповів, що найближчими тижнями до України прибуде делегація з Чехії, до складу якої увійдуть міністри та члени парламенту, щоб ознайомитися з потребами.

У свою чергу Тимошенко підкреслив, що в Дніпропетровській області деякі території досі зазнають обстрілів з боку російських військ, але є райони, де відносно безпечно.

«Є низка пошкоджених внаслідок бомбардувань об’єктів на території Дніпропетровської області, де не стріляють. Ми передаємо вам Fast Recovery plan Дніпропетровщини, щоб ви бачили, скільки шкіл, дитячих садків, приватних житлових будинків та інших об’єктів потребують відновлення. Більш актуальну інформацію щодо кожного об’єкта ви зможете знайти на нашій онлайн-платформі, яка оновлюється щодня», – розповів заступник керівника ОП.

Він запропонував чеській делегації відвідати Дніпро й Дніпропетровську область та оглянути деякі об’єкти, які потребують відновлення.

Читайте також: Чехія передала Україні конструкції для зведення двох тимчасових мостів

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України.

Передбачається, що проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури потребуватиме майже $17,4 млрд.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-