Післявоєнне відновлення України проходитиме у три етапи - Шмигаль

Післявоєнне відновлення України проходитиме у три етапи - Шмигаль

Оновлено
Укрінформ
План відновлення України складається із трьох етапів і після перемоги у війні треба буде реалізувати тисячі проєктів з відбудови.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"План відновлення України розділений на три ключові етапи. Перший - це відновлювати тут і зараз те, що можливо і що є критичним для життя людей... Друга частина - це швидке відновлення, оскільки кількість зруйнованих об'єктів навіть базової інфраструктури величезна. Одразу після завершення воєнних дій та перемоги України потрібно буде реалізувати тисячі проєктів відбудови", - сказав Шмигаль.

Він додав, що на другому етапі йдеться про ремонт шкіл, лікарень, будівництво тимчасового житла, повернення життя у зруйновані міста і громади.

Читайте також: Конференція в Лугано: Україна представляє план масштабної відбудови

"Третій етап цього плану - це довгострокова трансформація, вона стосується всіх сфер, починаючи від освіти, медицини і завершуючи "зеленим переходом" та новим військово-промисловим комплексом", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що основа відновлення України - люди, економіка та інфраструктура.

Також Шмигаль звернув увагу, що Національна рада з відновлення України розробила 24 томи напрацювань, за шість тижнів понад три тисячі українських та міжнародних експертів, посадовців, парламентаріїв напрацювали «тисячі сторінок бачення, яку країну ми будуємо і як будемо відновлювати Україну».

Крім того, глава уряду наголосив, що за успішними прикладами відновлення завжди стоять міжнародні партнери, які допомагають на цьому шляху.

Читайте також: Відбудова України буде найбільшим внеском у підтримання глобального миру - Зеленський

Шмигаль також наголосив, що за 130 днів війни росія не досягнула жодної мети у війні, яку вона розпочала проти України.

Також Шмигаль заявив, що платформа відновлення України “Об’єднані в захисті - об’єднані у відновленні” буде складатися з трьох рівнів.

“Під час розробки проєкту нашого плану ми вже провели тисячі годин таких дискусій. Так була сформована відповідна структура української платформи відновлення “Об’єднані в захисті - об’єднані у відновленні”. Платформа відновлення, яку ми пропонуємо створити, буде складатися з декількох рівнів, перший - high level рівень, де будуть представлені лідери держав - де буде борд, який визначатиме стратегічні напрями та візію. Другий рівень - це спільна координаційна група, яка буде складатися з керівників виконавчої влади та decision мейкерів з України, США, Британії, Польщі, інших країн партнерів, які сьогодні з нами”, - розповів Шмигаль.

Третій рівень, за його словами, складатимуть тематичні групи за галузевими напрямками.

Читайте також: Зеленський про вступ до ЄС: Наша мета - найшвидше з усіх виконати політичну частину роботи

“Я вже згадував , що сьогодні це 24 групи національної ради відновлення України. Сьогодні і в майбутньому запрошуємо приєднатися до цих груп всіх, хто має досвід та бажання зробити Україну кращою”, - додав очільник українського уряду.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) триватиме Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-