Конференція в Лугано: Україна представляє план масштабної відбудови

Конференція в Лугано: Україна представляє план масштабної відбудови

Онлайн
Укрінформ
У швейцарському місті Лугано 4 липня стартувала дводенна Конференція з питань відновлення України.

Відкрив конференцію Президент України Володимир Зеленський.

Він закликав усі цивілізовані країни долучитись до національного плану відбудови України, що згодом матиме історичне свідчення, хто допомагав нашій державі.

"Ще навесні ми пропонували нашим партнерам приєднатися до проєкту відбудови України. Вже тоді було зрозуміло, що це буде найбільший проєкт нашого часу: економічний, технологічний, національний і, головне, світоглядний. І я вдячний країнам, які сприйняли позитивно наші пропозиції - взяти шефство над регіонами, містами або галузями, які постраждали від війни. .. Крім всього іншого, це дозволить створити мільйони нових зв'язків у демократичному світі, в Єропі, між нашими країнами. Кожне місто, кожна громада, кожна галузь, яка буде відбудована, матиме історичне свідчення про те, хто в цьому допомагав", - сказав Президент.

За словами Президента, після відбудови нашої держави про підтримку різних країн будуть свідчити не просто прапори країн-партнерів при в'їзді в те чи інше місто, а це буде "вплетеність у нову тканину життя в Україні, в українські традиції і надбання усіх тих, хто працював над відновленням".

Читайте також: У Лугано Шмигаль і віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс обговорили торгівлю з ЄС

Зеленський висловив вдячність Данії, яка уже готова стати шефом при відбудові Миколаєва, та Великій Британії - за інтерес до відбудови Київської області. "І так само я запрошую усі країни цивілізованого світу, амбітні компанії приєднатися до наших зусиль", - наголосив Президент.

Він також подякував Європейській комісії за ініціативу створити спеціальну європейську платформу відбудови України. Однак, на переконання Зеленського, усі ці ініціативи мають бути в єдиній системі, в якій не тільки потреби, а й почуття українців стоятимуть на першому місці.

Читайте також: Підсумком конференції з відбудови України має стати «Декларація Лугано» - президент Швейцарії

"Тому Україна пропонує свій національний план відбудови, на фундаменті якого можна буде реалізувати кожну ініціативу, кожну ідею, а також повністю, раціонально, а саме в українських інтересах, використовувати кошти, які будуть спрямовуватись на відбудову", - зазначив глава держави.

Серед ключових принципів у проєкті відбудови України Президент назвав максимальну безпеку, максимальну технологічність, максимальне дотримання екологічних стандартів, максимальне застосування зелених технологій, максимальну спрямованість на інтереси громад і максимальну прозорість при плануванні та використанні коштів.

"Також має бути максимальне укорінення проєкту відбудови у реальному економічному житті України, щоб результати відбудови працювали довгостроково. А отже, це створення робочих місць і нових виробництв в Україні, локалізація вашого бізнесу в Україні. Звичайно йдеться не лише про відновлення матерії життя, але й про інституціональний розвиток", - звернувся Президент до країн-партнерів.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбувається Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-