У Лугано Шмигаль і віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс обговорили торгівлю з ЄС

У Лугано Шмигаль і віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс обговорили торгівлю з ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Лугано вже провів зустріч із виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, на якій обговорили заходи, що сприятимуть посиленню торгівлі України з ЄС.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Одна з перших зустрічей на полях конференції відновлення — з великим другом України Валдісом Домбровскісом. Обговорили з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії заходи, що сприятимуть посиленню торгівлі України з ЄС», - зазначив Шмигаль.

Він подякував за підтримку зусиль у відновленні роботи промислового діалогу Україна — ЄС. Це може стати додатковим інструментом для поновлення діяльності українських промислових підприємств та ланцюжків постачання продукції.

Читайте також: У Лугано стартує Конференція з питань відновлення України - що у програмі

«Цінуємо також рішення Єврокомісії надати 9 млрд євро Україні для покриття дефіциту бюджету. Перший транш у сумі 1 млн євро стане суттєвою підтримкою», - додав Прем’єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що Україна налаштована оперативно виконати кроки, визначені Єврокомісією у висновках про надання статусу кандидата.

Читайте також: Що дає Україні кандидатство в ЄС: Шмигаль назвав головні переваги

«Ми вже підготували відповідний план заходів. Переконаний, це дасть змогу вже незабаром розпочати роботу щодо початку переговорів про вступ України в ЄС», - додав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Лугано 4 липня розпочинається дводенна конференція з питань відновлення України. На представницькому заході, у якому візьмуть участь високі українські та зарубіжні посадовці, планується представити великий план відбудови України.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-