Чехія передала Україні конструкції для зведення двох тимчасових мостів

Чехія передала Україні конструкції для зведення двох тимчасових мостів

Фото
Укрінформ
Чехія передала Україні конструкції для зведення двох 36-метрових тимчасових мостів для відновлення транспортного сполучення в регіонах.

Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За підтримки Міністерства інфраструктури України «Укравтодор» та Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки у липні підписали документи щодо передачі «Укравтодору» ще двох 36-метрових тимчасових мостів: двоповерхового двостінного армованого мостового настилу TMS Z2p2sz та двоповерхового двостінного армованого мостового настилу TMS Z2p2sz з консольним та пішохідним мостом», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 15 вантажівок з конструкціями прибули з Чехії до Польщі і найближчими днями вони вирушать на територію нашої країни.

За інформацією Укравтодору, у червні Україна вже отримала від Чехії аналогічні мости, один з яких вже встановлено в Київській області, другий буде зводитися в одній із центральних областей. Для України, як підкреслив Івко, такі мости сьогодні є одним з альтернативних способів забезпечення сполучення там, де вкрай важливо налагодити логістичні вузли.

Читайте також: На Київщині повністю відновили рух у місцях, де пошкоджені мости

Як повідомлялося, поблизу села Демидів на Київщині відновлено проїзд мостом через річку Ірпінь. Міст розташований на автомобільній дорозі Р-02 Київ – Іванків – Овруч та забезпечує транспортне сполучення Димерської об’єднаної територіальної громади зі столицею. Ремонтні роботи було виконано за шість днів.

Фото: Фейсбук Андрія Івка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-