В Україні сьогодні відбудеться Другий саміт перших леді та джентльменів

В Україні сьогодні відбудеться Другий саміт перших леді та джентльменів

Укрінформ
У суботу за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської відбудеться Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

Захід проходитиме під назвою «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом», повідомляє Укрінформ.

Олена Зеленська анонсувала проведення цього саміту на конференції з відновлення України у швейцарському Лугано, зазначивши, що "центральною фігурою та темою саміту стане людина, людський капітал".

"Ми обговоримо, яким буде повоєнне майбутнє України та світу, як державі відбудувати всі сфери життя, як інвестувати в людину, щоб це дало розвиток усім», - розповіла тоді перша леді України.

Читайте також: Зеленський - про Саміт перших леді та джентльменів: Це про відбудову та повернення людей

Учасники зможуть взяти участь у саміті як онлайн, так і особисто відвідавши Україну.

До участі у події також запрошені знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи, а сама подія транслюватиметься у понад 20 країнах світу.

За інформацією МКІП, свою участь у саміті вже підтвердили світові зірки: посол доброї волі ЮНІСЕФ Девід Бекхем, знамениті актори Річард Гір, Ештон Катчер та Міла Куніс, всесвітньо відомий журналіст Пірс Морган та інші.

Планується, що саміт висвітлюватимуть у форматах новин в прайм-тайм та підсумкових випусках телеканалів Чорногорії, Естонії, Сінгапуру, Азербайджану, Чехії, Південної Кореї, Киргизстану, Індонезії, Франції та Фінляндії. До висвітлення саміту також планують приєднатися медіа з інших країн.

Читайте також: Перші леді та джентльмени відразу запропонували допомогу, коли рф напала на Україну - Зеленська

Як повідомлялося, 23 серпня 2021 року відбувся Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід був організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської та проходив під назвою "М’яка сила у новій реальності". До участі у саміті тоді долучилися дружини глав Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії, Європейської Ради та інші. За результатами заходу було укладено декларацію про об’єднання зусиль у сфері гуманітарної політики.

Фото: kyivsummitflg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-