Перші леді та джентльмени відразу запропонували допомогу, коли рф напала на Україну - Зеленська

Перші леді та джентльмени відразу запропонували допомогу, коли рф напала на Україну - Зеленська

Укрінформ
Учасники саміту перших леді та джентльменів відразу запропонували допомогу Україні, коли на нашу країну напала росія. 

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Літо - ще не воєнне, а мирне, 2021 року. Наш захід - перший саміт перших леді та джентльменів світу. З кожним днем війни все більше переконуюся, яка це була правильна ідея - започаткувати цей клуб. У нас вийшла не формальна організація, а спільнота однодумців. Саме колеги першими зателефонували й написали, коли росія напала на Україну, та одразу запропонували допомогу», - заявила Зеленська.

Вона зауважила, що і зараз із ними постійно на зв’язку: коли потрібне безпечне лікування в інших країнах для українських дітей з онкологією, коли необхідно перевезти дітей-сиріт із зони бойових дій, коли потрібне рішення, як українським мамам за кордоном вийти на роботу, а в них - малюки на руках.

«Перша леді Латвії Андра Левіте та дружина президента Європейської ради Амелі Дербаудренгієн були на тому першому київському саміті. І нині вони також допомагають рятувати Україну й українців», - повідомила перша леді.

Читайте також: Телемарафон Save Ukraine — Stop War: Зеленська розповіла, на що підуть зібрані гроші

Вона зазначила, що пані Левіте взяла під патронат новонароджених українців, які з’являються на світ у Латвії. «Вона - фаховий лікар за освітою і нині обіцяє свою підтримку у двох найважливіших для нас проєктах: Національній програмі психологічної допомоги, яку мають отримати абсолютно всі українці, та протезуванні й реабілітації тих, хто постраждав через війну. Також днями вона подарує українським дітям, що тимчасово перебувають у Латвії, двомовні абетки. Бо ще ми опікуємося освітою юних українців за кордоном і хочемо, щоб вони знали і рідну, і нову мову», - зазначила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Київський саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності» розпочав роботу 23 серпня 2021 року на території Національного заповідника «Софія Київська». Захід був організований з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

Фото: Олена Зеленська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-