Телемарафон Save Ukraine — Stop War: Зеленська розповіла, на що підуть зібрані гроші

Телемарафон Save Ukraine — Stop War: Зеленська розповіла, на що підуть зібрані гроші

Фото
Укрінформ
У рамках телемарафону, який відбувся минулої неділі біля Бранденбурзьких воріт у Берліні, зібрано понад 6 млн гривень на придбання рентген-апаратів С-арки для регіонів, що приймають поранених.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська у дописі на Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

«Тисячі людей, що співають наш гімн перед Бранденбурзькими воротами у Берліні. Обіймаються, закутані в один на двох жовтоблакитний прапор, коли Святослав Вакарчук починає «Обійми». І мільйони глядачів — онлайн та на головних площах у тридцяти містах світу. Так у неділю пройшов другий міжнародний благодійний телемарафон Save Ukraine — Stop War, наживо з Берліна та Києва», - зазначила перша леді.

За її даними, завдяки марафону на рахунок Міністерства охорони здоровʼя України вже вдалося зібрати понад 6 000 000 грн.

Олена Зеленська пояснила, що ці кошти будуть відправлені на закупівлю критично важливих в умовах війни рентген-апаратів С-арки для регіонів, що приймають поранених.

«Очільники країн, міністри, парламентарі — десятки політиків приєднались до марафону зі словами підтримки. Музиканти зі світовим ім’ям об‘єдналися з нашими митцями, щоб разом заспівати для України. Тисячі людей у всьому світі працювали разом, щоб цей марафон відбувся. Я особисто і — впевнена — кожен українець вдячні за це», - підкреслила дружина Президента.

Водночас вона додала, що збір коштів на медичне обладнання не припиняється, й на платформі United24 ще можна долучитися до марафону.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж трьох тижнів роботи фандрейзингової платформи United24 на підтримку України зібрано понад 43,6 млн доларів США.

Читайте також: Телемарафон Save Ukraine — #StopWar зібрав 20 000 людей під Брандербурзькими ворітами

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Уряду доручено запровадити в межах United24 "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема, за такими напрямами: допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим послом United24.

Фото: Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-