Зеленський - щодо Саміту перших леді та джентльменів: Це про відбудову та повернення людей

Зеленський - щодо Саміту перших леді та джентльменів: Це про відбудову та повернення людей

Відео
Укрінформ
Саміт перших леді та джентльменів, який розпочнеться 23 липня в Києві, передбачає не тільки питання відбудови, а й повернення людей та відродження життя в місцях, які розбили окупанти.

Про це у відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Цьогоріч саміт буде присвячений темі післявоєнного відновлення України. І це не просто про відбудову. Це про повернення людей, тобто про переселенців, які не мають стати біженцями. Про всю необхідну допомогу й реабілітацію для тих, хто постраждав від війни. І про відродження соціального життя в громадах і містах, які були розбиті окупантами", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що у межах Саміту й на основі державної благодійної платформи United24 уже почався збір коштів на спеціальні реанімаційні автомобілі для України.

Президент висловив переконання, що Саміт з дипломатичного погляду буде потужною подією.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня, за ініціативи Олени Зеленської в Києві пройде Другий Міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

Читайте також: Перші леді та джентльмени відразу запропонували допомогу, коли рф напала на Україну - Зеленська

У суботу за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської відбудеться Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

Захід проходитиме під назвою «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом», повідомляє Укрінформ.

Учасники зможуть взяти участь у саміті як онлайн, так і особисто відвідавши Україну.

До участі у події також запрошені знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи, а сама подія транслюватиметься у понад 20 країнах.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу: США готові підтримувати відбудову України

За інформацією МКІП, свою участь у саміті вже підтвердили світові зірки: посол доброї волі ЮНІСЕФ Девід Бекхем, знамениті актори Річард Гір, Ештон Катчер та Міла Куніс, всесвітньо відомий журналіст Пірс Морган та інші.

Планується, що саміт висвітлюватимуть у форматах новин в прайм-тайм та підсумкових випусках телеканалів Чорногорії, Естонії, Сінгапуру, Азербайджану, Чехії, Південної Кореї, Киргизстану, Індонезії, Франції та Фінляндії. До висвітлення саміту також планують приєднатися медіа з інших країн.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-