Блінкен запевнив Кулебу: США готові підтримувати відбудову України

Блінкен запевнив Кулебу: США готові підтримувати відбудову України

Укрінформ
Ентоні Блінкен під час розмови з Дмитром Кулебою підтвердив готовність Сполучених Штатів надавати гуманітарну підтримку Україні, а також допомагати їй у відновленні після війни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому Держдепартаментом США за результатами розмови, передає Укрінформ.

«Держсекретар висловив вдячність за поїздку першої леді України Олени Зеленської до Вашингтона цього тижня. Він зазначив, що її візит надав важливу можливість пізнати людську ціну війни росії, а також підкреслити незмінну відданість Сполучених Штатів гуманітарній підтримці та допомозі у відновленні України», - зазначили в американському відомстві.

Співрозмовники обговорили зусилля щодо розв’язання глобальної кризи продовольчої безпеки, яку загострив кремль шляхом блокування експорту української сільськогосподарської продукції. Глава Держдепу також повідомив про плани подальшої підтримки США у сфері безпеки й оборони України.

Читайте також: Кулеба про постачання зброї: HIMARS, гаубиці, танки - все йде, і буде ще більше

У Держдепартаменті додали, що Блінкен засудив звірства, скоєні російськими загарбниками, й наголосив: Сполучені Штати продовжують зосереджуватися на тому, щоби притягти рф до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США оголосила про виділення Україні нового пакета оборонної допомоги, який включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-