Білий дім оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні

Білий дім оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні

Укрінформ
Адміністрація президента США оголосила про виділення Україні нового пакета оборонної допомоги на суму до $175 мільйонів, яка включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я делегую повноваження держсекретарю відповідно до розділу 506(a)(1) закону про іноземну допомогу розпорядитися про виділення до $175 мільйонів на оборонні вироби та послуги Міністерства оборони, а також на військове навчання та підготовку, щоби надати допомогу Україні», - зазначається в прокламації президента США Джо Байдена з цього приводу.

Водночас координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі уточнив, що саме включатиме новий пакет допомоги.

За його словами, Україні буде передано чотири додаткових системи РСЗО HIMARS, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також 36 тисяч інших боєприпасів, техніку й обладнання.

Загалом, за його словами, крім $175 мільйонів, які виділяються рішенням президента, будуть надані додаткові кошти, й загальна сума пакета становитиме $270 мільйонів.

Кірбі підкреслив, що українські військові «дуже ефективно» застосовують західні зразки озброєнь, зокрема системи HIMARS, які вже змінили ситуацію на полі бою.

Представник Білого дому також запевнив, що «Сполучені Штати підтримуватимуть уряд і народ України, скільки буде потрібно».

Читайте також: Кулеба закликав ЄС невідкладно розпочати роботу над восьмим пакетом санкцій

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати раніше надали Україні 12 комплексів HIMARS, крім того, три подібних системи надала Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-